Over de makers

De 3D-app is een initiatief van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

In opdracht van ProDemos heeft Architectenbureau NOV’82 onderzocht hoe het Binnenhof er in vroegere periodes uitzag, en op basis daarvan hebben zij ook de 3d-beelden gemaakt. ProDemos is verantwoordelijk voor de keuze van de gezichtspunten en het verzamelen van historische feiten en beeldmateriaal voor de toelichtende teksten.

ProDemos

ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Het Bezoekerscentrum van ProDemos staat recht tegenover het Binnenhof in Den Haag. Vanuit die plek bieden we rondleidingen, educatieve programma’s, debatten, exposities, cursussen en ook zaalruimte. Jaarlijks ontvangen we tienduizenden scholieren, studenten, leden van politieke organisaties, toeristen en andere geïnteresseerden, die via ons ervaren hoe politiek, democratie en rechtsstaat functioneren.

Naar de website van ProDemos

NOV’82 Architecten

NOV’82 Architecten is een jong Architectenbureau gevestigd in het Oude Noorden in Rotterdam. Het bureau is in 2009 opgericht door Saynzo Osinga en Laura Ubachs. NOV’82 Architecten aan diverse opdrachten op het snijvlak van (landschaps)architectuur, interieur, transformatie, design en maquettebouw.

Naar de website van NOV’82